Anita en Louise

Anita

‘Ik wil mezelf kunnen zijn en een positieve bijdrage leveren aan de mensen om mij heen, zodat zij met (meer) plezier leven en werken.’ Dit is mijn leidraad waarnaar ik leef, zakelijk en privé. 

In mijn leven en werk heb ik veel energie om zaken te bereiken, bij voorkeur in samenwerking met anderen. Ik ben een gedreven, creatief en innovatief persoon met een groot gevoel voor mensen en kansen. Werkend in organisaties haal ik voldoening uit het verbinden van mensen (medewerkers, klanten en samenwerkingspartners). En uit het gestaag werken aan het verbeteren van organisaties en het laten groeien van mensen. Tijdens mijn tijd als algemeen directeur bij ICT bedrijf Winvision ontmoette ik Louise die daar al jaren als coach en trainer ons bedrijf en individuele medewerkers begeleidde. Het was het begin van een fantastische samenwerking met Stach, met geweldige resultaten. In de Computable van voorjaar 2023 scoorden we een 9,2 op medewerkerstevredenheid. We bouwden een “kleffe club” met authentieke professionals, we banden superkippen*) uit, en we zorgden voor tevreden klanten. Samen zetten we de tanden in Grote Harige Vragen als “Hoe bouwen we een sterke clubcultuur”. We namen de tijd om die vragen uit te pluizen en te werken aan oplossingen. Een betere partner in crime dan Louise voor het schrijven over Grote Harige Vragen kan ik me niet voorstellen.

En niet onbelangrijk, ik ben getrouwd, heb twee volwassen dochters en een hond. Woon in het midden van Nederland, hou van natuur, fietsen, hardlopen, fiets- en wandelvakanties, kamperen, lezen (en schrijven), filmpje pakken, sauna en uit eten gaan. En van werken met mooie mensen met mooie doelen.

Louise

Ik ben een warme verbinder, vol geestdrift en verwondering. En ik kom dagelijks mijn bed graag uit om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Een wereld die wordt gemaakt door mensen die dagelijks hun beste kunnen geven in hun werk. Daarin lopen ze helaas ook regelmatig vast. Als team, als organisatie en als individu. En dan weten ze mij en mijn collega’s van Stach te vinden.

We vinden het heerlijk om samen op onderzoek te gaan, en om een maatwerk aanpak te co-creëren. Zodat het team of de organisatie daarna nog beter en plezieriger kan samenwerken om (nog) betere resultaten te behalen. Daarnaast verwelkomen we mensen in onze open leiderschapsprogramma’s, die willen leren om krachtiger keuzes te maken en die het lef hebben om ervoor te kiezen zichzelf te zijn.

Ik had het geluk en het voorrecht om samen met Anita en haar management team en samen met mijn collega’s van Stach bij Winvision te mogen bouwen aan een prachtbedrijf. Vanuit die inspirerende samenwerking met Anita is dit initiatief van de Grote Harige Vragen geboren. Wat er ook uit voortkomt, we hebben ongelooflijk veel plezier beleefd aan dit project en we hebben elkaar enorm geïnspireerd.

Vanuit mijn achtergrond als leidinggevende bij grote internationale organisaties zoals Kimberly-Clark, heb ik in mijn werk altijd oog voor de grotere context en voor het resultaat. Juist die combinatie van de zogenaamde ‘harde kant’ van de kpi’s en het nettoresultaat met de ‘zachte kant’, de menskant van organisaties, die maken ons werk zo vervullend. Want het één kan niet zonder het ander. Beide aspecten herkennen, erkennen en in balans brengen, geeft elke organisatie vleugels. En dat geeft geweldig veel voldoening.

Ik woon in het midden van het land, ben een gelukkige en trotse moeder van een volwassen zoon en dochter. Ben dol op mijn bosrijke omgeving, op kunst en cultuur in alle facetten, op reizen, op lezen en schrijven, op lang tafelen en filosoferen met dierbare familie en vrienden. En op meditatie en beweging. Life is good!

*) Het ‘Superkipmodel’ verwijst naar een manier van teams samenstellen die de voorkeur geeft aan het samenbrengen van zeer gedreven uitblinkers. Deze uitblinkers (‘superkippen’) laten samenwerken kan contraproductief zijn vanwege de negatieve effecten van hyperconcurrentie op de groepsdynamiek. Juist de samenstelling van teams waarin de samenwerking wordt benadrukt boven individuele uitmuntendheid kan resulteren in een hogere productiviteit. De naam ‘superkippen’ verwijst naar de interacties tussen kippen die zijn waargenomen in een studie van evolutiebioloog William Muir van de Purdue University. Voor een briljante uitleg van dit fenomeen, kijk en luister naar deze TED Talk van dr Margaret Heffneran: https://www.ted.com/talks/margaret_heffernan_forget_the_pecking_order_at_work?language=en